Comerços als anys 20

Joan Ramírez ens envia unes fantàstiques fotos dels comerços de Tortosa als anys vint, més exactament a l’any 1928. Per sort tots aquests locals i edificis encara estan en peu i per tant és curiós de veure la transformació dels espais i comprovar com els exteriors dels edificis encara es conserven.


La camiseria Vallespí, a la cantonada entre el carrer Sant Blai i el carrer en Carbó.


La sabateria Salomó, a la cantonada entre el carrer en Carbó i el carrer de Pescadors.


Els magatzems Benet Piñana, a l’actual avinguda de la Generalitat. Situada a l’espectacular edifici que llavors acabaria de ser bastit, ja que als balcons encara els falta la forja. Amb la seva entrada de cinc columnes jòniques, que actualment encara es poden observar i que per a molts passen desapercebudes, ja que la zona no deixa de ser de pas obligat, però ràpid.


I els seu interior amb els taulells amb cadires per observar el gènere, i així poder comprar la roba o tela adient, amb els prestatges a vesar de teixits i les dues columnes de forja blanca amb la decoració floral i de fanals modernistes. Amb la magnífica frase de PRECIO FIJO.

Les fotografies han estat extretes d’aquests anuncis de l’any 1928, no ho sabem amb certesa però l’autoria de les mateixes ben podria ser de Ramon Borrell i Codorniu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...