Urna de Sant Crescenci, de la Seu de Tortosa

Peça que forma part del Tresor de la Catedral, una peça de plata en el cos de sant Crescenci, de procedència romana o genovesa datada al 1624, amb el remat de la Mare de Déu de la Cinta. Va ser donada pel cardenal Espínola el 15 d’octubre del 1626, portant els seus escuts.


Durant la Guerra Civil, com la resta del tresor va ser inventariada i custodiada per l’Ajuntament republicà, amb el número 12 i dipositada el 22 de juliol de 1936. Aquesta va ser inventariada per mossèn Solé amb el títol d’Objectes d’art de la Seu de Tortosa disposats a l’Ajuntament el dia 22 de juliol de 1936 i que posteriorment seran dipositats al Banc d’Espanya al carrer Cervantes.

Com es sabut algunes de les peces amb el guirigall final de la Guerra van dispersar-se i amb això i allò encara no han retornat al seu lloc original, quedant perdudes per algun lloc inconcret del planeta Terra.

Aquesta en concret va ser recuperada el 15 de maig del 1939, al Palau Nacional de Montjuïc de Barcelona, retornant a la Seu de Tortosa.

Fotografia de Lucien Roisin.

Massip, Jesús. El tresor de la catedral de Tortosa i la guerra civil de 1936. Publicacions Abadia de Montserrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...