Imatges de riuada

Aquestes imatges pertanyen a la riuada del gener del 1961, ens arriben de mans d’un gran col•laborador que vol mantenir l’anonimat, tant de l’autor de les fotografies com el seu. Les imatges de les riuades a Tortosa tenen molts significants, per una banda hi veiem la ciutat, la gent com reacciona amb la pujada i les accions relacionades a la inundació de la ciutat.


El passatge que dóna accés a la plaça Espanya llavors gairebé nova, parcialment inundat i transitat per una colla de seminaristes, ben rapats amb el barret i la faixa blava cenyint la cintura.






Tota una seqüència de com rescatar un tractor a les portes del Banc Central de Tortosa, però no sols això, les edificacions adjacents: el mercat del peix al fons, amb els venedors de les parades al porxo mirant l’activitat dels dos tractors i el Mercat amb la seva arquitectura imponent.




Amb aquestes imatges agafades al llarg de l’Avinguda es veu com circulaven encara camions, tractors,... les botigues, el mercat, personatges si més no singulars als nostres ulls que convivien amb el riu i els seus desitjos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...