Mostra Tortosa Antiga




Com sabeu portem dos anys amb la dèria d’anar publicant fotos antigues de la ciutat de Tortosa, a través de l’espai de Tortosa Antiga, amb una voluntat de revaloritzar el patrimoni de la ciutat, posar-lo en valor i d’aixecar una mica l’autoestima del ciutadà tortosí, que agafi consciència d’allò que l’envolta i finalment que ho respecti.

De fa un temps hem rebut una gran notícia per al nostre bloc i la feina que hem anat fent durant aquests anys. Des de l’associació dels Amics dels Castells, se ens dóna l’oportunitat de presentar el bloc Tortosa Antiga en públic i fer una petita exposició d’alguna de les fotos que hem publicat fins al moment, el dia 29 d’agost a les 20:00h.

Per a nosaltres és un gran repte, ja que presentar-ho davant la gent és diferent, però també és una gran satisfacció veure com la feina feta i les vostres col•laboracions, han anat calant en diferents sectors de la societat i si més no, el bloc se presenta com un lloc de referència.

La nostra idea sobre aquesta exposició és de fer-la amb aquelles fotos menys vistes o menys famoses de la ciutat i amb elles donar una visió global de tots els àmbits que es tracten al bloc, com són el familiar, l’econòmic-comercial, festiu, urbanístic, el fotogràfic, laboral, gastronòmic, esportiu, polític..., ja que ensenyar aquets documents i mostrar-los és molt important. Penseu que una gran majoria de seguidors del nostre bloc o de la xarxa social “Facebook”, és gent ben jove i per tant de vital importància posar-los damunt la taula, ja que hem conegut casos de joves que no sabien que Tortosa hagués tingut pont de barques, drassanes o muralles... Per posar alguns dels casos més sonats, i així no oblidar altres vessants de l’espai Tortosa Antiga com són: el pedagògic i el divulgatiu, ja que creiem que és necessari reeducar-nos en la reutilització i promoció del patrimoni creador identitari de la ciutat i a través d’aquestes, per què no, potenciar la vessant turística.

Per tot això us agraïm tant la vostra participació i recordar-vos que estem oberts a noves aportacions i correccions, ja que el nostre bagatge tampoc és tan gran i el millor és aprendre i saber, posar-ho en circulació i per tant en valor.  També dir-vos que ens agradaria  obtenir noves fonts  i per tant trobem molt adient el boca a boca, orella a orella. Per a dur a terme aquest projecte que de mica en mica s’ha fet gran i bonic,  i així poder-lo gaudir entre tots.

Finalment donar altra vegada unes gràcies ben grans a la col•laboració amb el bloc, per unir-vos a la finalitat d’aquest espai i fer-lo possible.

Cordialment,
Núria Matheu i Gas.
Ramon Ruiz i Fons.

www.tortosaantiga.blogspot.com
Seveiwene@hotmail.com

1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...