Els urinaris públics de Tortosa calcats als de Tarragona

A vegades ens pensem que som únics, que tot allò que tenim esta fet per un lloc i per a cap altre. Els urinaris públics de Tortosa.


Tot i així el pragmatisme ens sobrepassa.
Llegint notícies, fets... sobre la construcció i ubicació dels urinaris públics a la dècada dels anys 20 en Tortosa, res fa pensar que aquestes estructures ja havien estat a utilitzats i fetes servir, a altra ciutat.

El fet ve donat per l’arquitecte municipal: Pau Monguió.
Abans de ser-ho de la ciutat de l’Ebre, ja  havia estat a Tarragona com arquitecte municipal i allí ja va instal·lar urinaris que posteriorment traslladarà a Tortosa fent uns mínims canvis, semblen decoratius fixeu-vos amb els sostres, que es poden observar molt bé comparant les fotografies de la Rambla Nova i el situat a la façana sud del Mercat.



Sobre aquest fet ens avisa Valentí Pons que escriu un bloc sobre Modernisme i els companys de Tarragona Antiga ens faciliten les fotografies dels urinaris públics. La fotografia de l’urinari de Tortosa la podem compartir gràcies a la col·laboració dels gestors del grup de facebook Baix Ebre i Montsià Antics. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...