Tirant lo Rall; José Aliau Casanova

Fa poc vaig descobrir aquest espai, un lloc web que centra la seva activitat en posar a l’abast de tothom la història de Deltebre i del delta de l’Ebre a través de la recerca, recopilació i la documentació de fotografia, vivències i testimonis dels seus habitants. Activitat que porten fent des del 2008.

Si teniu un moment us recomano bussejar  per aquest espai TIRANT LO RALL tant acurat i per exemple veure alguns dels més 300 vídeos que tenen al seu canal de youtube, entrevistes, exposicions...

Com ve diuen el nom ve de, a vore què pesquem; tirar el rall. Cercar la gent i capturar la seva memòria, buscant tresors del nostre patrimoni cultural i etnològic.

Nosaltres com a mostra un botó, us deixem una fotografia del 1948 realitzada per Aliau. Al paisatge de platja deltaic (far de Buda) hi podem veure una balena embarrancada i un grup de gent mirant-la, segurament sorpresos per la troballa.



Les fotos de José Aliau Casanova (1921-2012), per a nosaltres i per proximitat amb el nostre projecte de Tortosa Antiga, han estat tot un grat descobriment. Un home que va comprar la seva primera càmera a casa Daufí de Tortosa, començant a fotografiar allò que passava al seu voltant: gent, treballs, família,.. Va ser pagès tota la vida i per aquesta raó les imatges corresponen a les activitats de les feines dels arrossars i la vida al voltant dels mateixos. L’estiu de 2012, la seva filla va fer una selecció de prop de 200 imatges per a l’Arxiu Cultural de Deltebre. Més informació a l’entrada: Un home curiós com jo no en trobaràs, no! 

Font de la fotografia i de la informació el web Tirant lo Rall

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...