Imatge dels treballs relacionats amb l’arròs a
La Ràpita, per als molins arrossers de Carsi.
La Casa Carsi Hermanos y Cia, va ser fundada a
Barcelona en 1820. Tenia entre altres la funció de Banca, a més de molí arrosser,
fàbrica de gel, d’adobs i de vins. La seva època daurada va a ser a principis
del segle passat amb seus a Barcelona, Vinaròs i Sant Carles de la Ràpita.
Els
Carsi, eren naturals de Morella i el seu buc insígnia va ser el Molí de Farina, “El
Progreso” a Vinaròs, posteriorment s’anomenaria “Arrocerias San Martin” (1952),
passant a mans d’industrials de Silla, transformada en molí d’arròs amb
personal vingut de València. Actualment no hi queda res, ni del moli, ni de la luxosa
torre familiar adjacent dels Alcoverro (posterior Holel Aixalà), enderrocats
per la pressió urbanística.
Eixugar-lo a les eres, amb el mar de fons. Les
fotografies de Roisin, són extremadament fines fixeu-vos en cada un dels
detalls: els sacs, les eres, els garbells, els posts de la llum, la
vestimenta... i sobretot en la curiositat del personatge de la dreta, que desatén
la seva feina per mirar a càmera. Simplement espectacular.
Fotografia: Baix Ebre i Montsià Antics.
Info: Vinapedia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada