Les Cases de la Catedral

Amb data 30 de juliol de 2015, a Tortosa.
Transcrivim un text que vam publicar a la nostra pàgina de Facebook, per mostrar la nostra repulsa a l'enderroc de les cases conegudes com les de la Catedral.


Tortosa i el seu nucli antic, van estar a un pas de convertir-se en una espècie de poble vell de Corbera, un cop passada la Guerra Civil.

Finalment van optar per la reconstrucció de la ciutat, sense desplaçar-la cap al sud (exceptuant el grup del 13 de Gener). Però els de Regiones Devastadas tenien un pla: enderrocar gran part del nostre patrimoni per abaratir al màxim possible, els costos de la reconstrucció.

Divendres diuen que culminaran un projecte dels destructors de Regiones Devastadas i ho farà un Ajuntament democràtic i després de 40 anys mort el dictador.

D'aquí no molts anys, podrem jutjar amb tranquil·litat, la idoneïtat del mateix i si calia o no, respectar l'única part històrica de la façana fluvial.

La imatge adjunta correspon a un projecte/esbós realitzat pels de Regiones Devastas al 1945 i que va ser publicada al bloc de notícies de la Marfanta.

Per cert el mal dit "monument" ni surt projectat... tot i així sobreviurà a les cases de la Catedral.

Tot plegat ens diu molt de la ciutat en la que vivim, és un retrat immillorable!



Adéu al carrer Croera i la seva trama medieval. Adéu a la façana fluvial històrica de la ciutat. Adéu a la muralla. Adéu a esgrafiats de la guerra del Francés. Adéu a balcons de forja. Adéu a paviments. Adéu a carreus treballats i tants altres elements... Adéu a un veritable espai que podria haver estat un revulsiu econòmic de primer ordre.

Adéu a espais únics i del tot irrepetibles. Adéu.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...