19 d'abril de 1938

El dimarts 19 d'abril de 1938 a les 18:00 es van dinamitar tots els ponts de Tortosa. El Batalló número 1 de destruccions, de l'Exèrcit de la República es va encarregar de les voladures.







Breu cronologia dels fets: el 3 d'abril Lleida cau en mans dels feixistes, el 15 d'abril arriben a Vinaròs i divideixen en dos el territori de la República, desprès de violents bombardeigs aeris, les tropes italianes del Corpo di Truppe Volontaire van arribar a Ferreries, a la dreta de l'Ebre, sent Tortosa primera línea de batalla però l'ordenat replegament de les tropes de Tagüeña, oferint una forta resistència, va significar un fracàs propagandístic pels italians.

Les imatges del resultat de les voladures estan extrets del Noticiario Español del Departamento Nacional de Cinematografia al 1939, el qual era la propaganda feixista que després passaria a ser el NO-DO. Podeu veure'l sencer aquí

L'Exèrcit de la República per cobrir les retirades i els fronts va volar altres ponts com ara el de l'estació de Manresa-Riu dels Ferrocarrils Catalans, la matinada del 24 de gener del 1939.

1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...