Una imatge recreadora del pati de l’antic Seminari

Per fi podem ensenyar com era el pati del Seminari o millor dit per fi ens ho podem mostrar a nosaltres mateixa, gràcies a les fotos publicades al bloc: Som de la Mercè.


Tot i així és una enganyifa i ens expliquem. No volem dir que la foto sigui falsa, el que volem dir és que no és la foto que ens hagués agradat veure (com al mite de la Caverna de Plató, sols veiem les ombres de la realitat). Per què? Doncs, perquè ens mostra l’última etapa de l’edifici i per tant la més alterada, la dècada dels anys 70, tot just quan el col·legi de la Mercè es va instal·lar allà.

A nosaltres ens hagués agradat veure el pati fotografiat per Ramon Borrell o Salvany Blanch, el pati tot just d’abans de la Guerra, abans de les fortes alteracions i restauracions que aplicaran els “salvatges” de Regiones Devastadas. Un pati conventual construït pels jesuïtes de la ciutat, organitzat en galeries i aules on donar classe però com al segle XVII era impossible fer fotos, també ens hagués agradat veure una de quan va tenir la funció educativa amb més fama: la de Seminari.


Tot i així encara no és possible i per aquesta raó publiquem la foto més moderna que hem trobat, ja que pensem que tot i no ser la més encertada ni aclaridora, ens mostra una realitat propera i al mateix temps recreadora d’una imatge més llunyana del pati, de l’Antic Seminari. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...