El Parc



Encetem el pot de les postals d’Àngel Toldrà amb una del Parc, on ens mostra el passeig central recorregut per tres xiquets. Una bona foto, amb les rengleres de plàtans, els fanals, els bancs, dues dónes al fons conversant... Una imatge del parc d’inicis del segle passat que resta quasi inalterable.

El Parc va sorgir com a substitució de diferents passeigs que hi havia a la ciutat, el de Remolins i el de Ribera (actual Mercat), va començar sent un passeig coincidint amb la carretera de Barcelona, dues fileres de moreres rodejat per eres i el camp de Titets (lloc on es situaven les drassanes llavors), cap el 1885 i 86 amb l’autorització dels eixamples i la construcció de l’eixample del Temple destinat a la burgesia emergent de la ciutat va començar a perfilar-se com el lloc idoni per a l’esbarjo de la ciutat. Projectat amb un sistema francès, l’actual traçat es va dur a terme al 1879, moment en que es van convertir en jardins amb el nom de Parc, actualment porta el nom de Teodor González.

Així doncs mostra un lloc d’esbarjo que demanava una ciutat burgesa que fins llavors estava cenyida per les muralles coincidint amb la Barcelona de l’època on neix el Parc de la Ciutadella 1888 arran de l’Exposició Universal o a València on el Jardins del Real al 1869 passen a ser d’ús públic i per a la ciutadania.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...