La capella del palau del Bisbe

Una mostra del gòtic tortosí, que molt sovint resta ocult a les mirades de visitants i naturals.


És la façana interior de la capella del Palau, una façana ricament ornamentada amb arc apuntant i representació escultòrica.  Destaca la Mare de Déu al timpà i la representació dels sants bisbes als brancals sobre pedestal i a manera de pinacles a sobre de les columnes, totes aquestes escultures es mostren amb dosseret:  element arquitectònic decoratiu volat i en forma de volta. A més el seu valor és major, ja que conserva part de la policromia original de la mateixa. A la façana hi són adossades dues finestres apuntades amb trencallum i traceria a la part superior. L’autoria de la mateixa ha estat atribuïda a Guillem Seguer, arquitecte, pintor i escultor de Montblanc.

Tota aquesta façana dona accés a l’espectacular capella del Palau del Episcopal, on destaca la seva volta de mitja estrella, sobre voltes raconeres.

La fotografia ha estat trobada a la xarxa, nosaltres sols hi mostrem un fragment de la totalitat de la mateixa; estereoscòpica. L’autor va ser, cap al 1915, Francesc Xavier Parés, en aquell moment president de la secció de fotografia del Centre Excursionista de Catalunya. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...