Un reportatge de Tortosa Antiga al setmanari l’Ebre


Des d’aquí donar les gràcies al setmanari de L’Ebre i Vanesa Adell, per donar a conèixer i fer ressò al nostre projecte.


Tot i així ens cal matissar una dada apareguda al reportatge, al respecte dels set ponts de la ciutat de Tortosa. Amb questa afirmació fem referència als passos sobre el riu Ebre (3) i als situats sobre el Vall (4), ho volem explicar per evitar confusions als respecte.

Sobre el riu Ebre: 1. El pont de Barques, el més històric de la ciutat i posteriorment el pont de la Cinta, 2. El pont del Ferrocarril, 3. Pont de l’Estat.

Al Vall hi trobem quatre passos al seu llarg de la ciutat, la majoria d’ells d’època medieval i veritablement històrics, gràcies a ells la ciutat va desenvolupar-se cap al sud: 4. Pont de la Peixateria, situat a l’actual zona del Paiolet (encara es conserven les voltes gòtiques), 5. Pont de Pedra, al carrer de la Rosa (encara es conserva la toponímia del lloc), 6. Pont de fusta, situat a l’altura del Portal del Romeu (s’anomena així, ja que no hi ha constància de la construcció en pedra aquest lloc), 7. Pont del portal de l’Escorxador, situat a l’altura de la plaça mossèn Sol (dit així per coincidir amb la homònima porta del clos murallat). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...