El pati dels Josepets

Va ser un dels més grans de la ciutat, pel que fa a centres educatius, per a fer-se una idea clara de la mida cal pensar que va contenir una amplia zona esportiva, amb piscina inclosa. Actualment resta abandonat tant les edificacions, com les instal·lacions a l’espera d’una millor sort.


Fundat per mossèn Manuel Domingo Sol, en un primer moment va ser alberg per aquella gent que cursava estudis de capellà al seminari del carrer Montcada i no tenia lloc on dormir, en aquella època uns quants. Gràcies a la iniciativa els Operaris Diocesans es van adonar de que ells podien impartir els estudis i així reclutar devocions cap a la seva congregació, poblant-se de seminaristes a l’edifici del Rastre.

En unificar-se tots els estudis de seminaristes a l’edifici promogut pel Bisbe Moll al turó d’Orleans, l’edifici del Rastre comença per allotjar estudiants que inicialment volien ingressar a la germandat dels Operaris, fins que  al 1959 van començar a impartir estudis reglats, anomenat Col·legi de Sant Josep.


Fotografies cedides amablement per l’Associació Amics dels Josepets. http://amicsdelsjosepets.com/
Amb elles hem volgut transmetre les diferents parts dels patis de la congregació, al Rastre. El col·legi va tancar al quedar inclòs dins l'escola de la Sagrada Família a l'edifici del Seminari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...